dinsdag 15 maart 2011

Ridder Michiel brengt een spel

Deze morgen zat een briefje in de kist van ridder Michiel. Hij vertelt ons dat zijn draakje Moor noemt en dat ze over zijn kasteel zal waken zodat er geen slechte mensen bij zijn prinses Desie kunnen komen :-)
De middag zat er nog een verrassing in de schatkist...Ridder Michiel heeft een super leuk spel meegebracht uit zijn kasteel. Omdat hij met speelgoed van de kleuters heeft kunnen spelen wil hij hen ook iets leuks uit zijn kasteel tonen. Hij bracht "camelot" mee. Dit is een heel leuk spel waar de kleuters de ridder bij de prinses moeten krijgen door blokken op de juiste plaats te leggen. Het spel werd alvast goed getest deze middag door onze kleuters en het werd goed bevonden.
Vandaag maakten de kleuters hun eigen kasteel. Ze stempelden bakstenen op de muur en schilderden de torens in het grijs. In de loop van de week zal alles aan elkaar vastgemaakt worden en heeft iedereen zijn eigen kasteel.
Hier zijn alvast enkele sfeerbeelden van vandaag.
deze kleuters maken via vijzen en moeren de buizen aan elkaar om een kasteel te bouwen

Met buizen en karton proberen de kleuters een kasteel te bouwen. Al snel ontdekken ze dat deze buizen niet goed blijven rechtstaan en snel omvallen

Ridder Michiel zijn beste vriend bracht ons een bezoekje om ons het leuke spel van zijn vriend te komen uitleggen in de klas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten