dinsdag 22 maart 2011

Ridder Jonas en Prinses Viola

Vandaag kregen we opnieuw een geheim in onze schatkist. Er zaten 2 vrienden in van ridder Michiel. Ze hadden ook een groot blad met een stift en een potlood mee. Voor we te weten kwamen hoe die 2 heetten hebben we wel wat moeten afzien. De ridder wilde zijn naam niet zeggen en de prinses wou het geheim houden omdat de ridder het gevraagd had. De kleuters mochten uiteindelijk raden ... niemand wist het maar gelukkig had de juf het wel goed geraden. Gelukkig want de ridder maakte telkens een raar geluid als we vroegen hoe hij heette. Vanaf nu is het dus ridder Jonas en geen gekraak :-)
De prinses toonde ons daarna hoe we een heel mooi kasteel konden tekenen met een stift. Wie wil kon het nadien in kleuren met potloden. We kregen prachtige resultaten. Morgen doen we verder want niet iedereen die wou kon dit doen.
We speelden ook nog een leuk ganzenspel...de ridder moest de prinses bovenaan bevrijden en de prinses moest de ridder in de andere toren bevrijden. Gelukkig konden de kleuters goed tellen en de kleine ridder en prinses goed verplaatsen. Ze waren alle 2 bevrijdt net voor we naar huis moesten vertrekken ;-)

Op naar een nieuw geheim in de schatkist....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten