maandag 11 oktober 2010

Paddenstoelen in het gras

De paddenstoelen waren klaar van vorige week, nu was het tijd om de paddenstoelen op een herfstgrond te plaatsen natuurlijk. De kleuters bekleefden een stuk karton vol met groen, bruin en rood froezelpapier om de paddenstoel op de plaatsen met een mooi resultaat. In de loop van de week komt er nog een kabouter bij en dan is ons werkje helemaal klaar.

Vandaag werden ook speciale slakkenhuizen gemaakt: per 2 werken 2 kleuren gekozen om in een kaasdoosje te doen. Dan werd een klein beetje verf in de kaasdoos gedaan en een hazelnoot. Wanneer alle ingrediƫnten aanwezig waren was het schudden geblazen. Elk om beurt werd er geschud. Daarna werd het doosje open gedaan, elk kreeg een helft om zijn slak helemaal af te maken. Er werden gekke slakkenhuizen gevormd door de gekozen kleur maar de kinderen hadden super veel plezier aan het schudden.

Net voor de speeltijd hadden we nog bezoek van Jef de leeuw en Kadosh de kameel uit de axenroos. Er werd een leuke poppenkast gespeeld en ook nu leerden we een liedje bij over de 2 dieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten