woensdag 12 januari 2011

De school met haar donkere plekjes

Vandaag gingen we op school op zoek naar plekjes waar het donker was. We vonden er een heleboel... Onze eerste stopplaats was het 'chauffagekot' in de toiletten op de grote speelplaats. Iedereen mocht eens door het spleetje van de deur kijken en daarna mochten 3 kleuters met de zaklamp binnen om te kijken of het er wel echt donker was. Daarna ging onze zoektocht verder. We gingen een kijkje nemen in de container in een hokje van mevr Massé. En inderdaad het was er nog donkerder dan in het 'chauffagekot'. Daar brandde enkel een piep klein lampje om de verwarming regelt voor de klassen. Wanneer iedereen goed gekeken had wandelden we verder en kwamen we in het berghok van de turnzaal. Onder het rek van de fietsen was het heel erg donker, iedereen wou zijn/haar hoofd er zeker eens onder steken om te kijken hoe donker het wel was. Daarna merkten we dat de toiletten ook heel erg donker waren dus gingen we daar ook eens op bezoek. En ja hoor, het was daar inderdaad ook vrij donker. Toen gingen we in de andere klassen op zoek naar donkere plekjes. We vonden bij juf Kathleen een heeeeeeel donker hok. Het was haar berghok. Alle kleuters mochten eens in het hok staan. de ene keer met de zaklanp aan en de volgende keer zonder...Niemand was bang, je hoorde alleen iedereen heeeeeel hard roepen en gillen :-)
Onze laatste stopplaats was het juffentoilet in de gang. Ook daar mocht iedereen eens in met de zaklamp. De kleuters mochten zelf kiezen wanneer ze de zaklamp uitdeden maar voor iedereen die buiten stond was het niet moeilijk om te raden wanneer dat was...je hoorde het van ver ...
Morgen gaan we licht maken in het duister...we gaan allemaal lampjes bekijken en allerlei zaken die licht kunnen geven. Dus wie nog iets heeft dat licht kan maken...het hoeft niet met batterijen te zijn mag het morgen altijd meegeven ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten