maandag 27 september 2010

Een dag vol avontuur

Vandaag startten we een nieuw thema...mmm lekker fruit. De eerste 2 soorten die aan de beurt kwamen waren de appel en de peer. In de voormiddag kon iedereen eens proeven van de appel en de peer. Even later werden appels in kleine stukjes gedaan en werd er appelmoes gemaakt...het was een wonder dat de appels plots zo slap geworden waren :-) Het wonder was vrij snel opgelost wanneer de kleuters wisten dat de mixer een beetje geholpen had. Over de middag kon de appelmoes goed afkoelen en dan kon iedereen niet snel genoeg binnen zijn om van de zelfgemaakte appelmoes te proeven. Voor de foto's van dit alles kan je terrecht op onderstaande link http://www.basisschoolpiusx.be/nieuws/van-appel-tot-appelmoes
We leerden vandaag ook nog een nieuw spel met verschillend soorten fruit die we eerst eens met de volledige klas hebben gespeelt om uit te leggen hoe het werkte en vanaf morgen mogen de kleuters dit spel allen proberen spelen in de gang. Het is de bedoeling om elk aan een straatje van Cezar te beginnen, een volledige ronde te lopen maar die ronde kunnen we niet zomaar lopen, we moeten wachten en hopen dat we heel veel geluk hebben en ons stukje fruit gekozen is zodat we een stapje vooruit mogen. Wie het eerst bij Cezar is, heeft gewonnen.


Dit was nog niet genoeg avontuur voor vandaag want net voor de speeltijd kwamen 4 kinderen van 5LB in onze klas om 2 axenroosdieren voor te stellen nl Krik de Havik en Bonk de steenbok. We leerden liedje over beide dieren (dat we nog heel veel zullen moeten oefenen want het was niet zo gemakkelijk ;-))
Iedereen mocht de dieren ook eens vastnemen en van dichtbij bekijken


En dan nu spannend afwachten welk avontuur we morgen zullen meemaken :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten